Pünkösdi galambreptetés a Wellamarin Hotelben

2017.02.25 09:09 timi

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Wellamarin****Superior Hotel felkért minket a pünkösdi galambreptetésre, melynek nagy sikere volt.

A gyönyörű szálloda, mely a Balaton partján helyezkedik el önmagában is csodás helyszín és ilyen rendezvényekkel, igazán különleges hangulatot lehet teremteni.

Pünkösdölés:

,,A pünkösd a sínai szövetség ünnepe volt a zsidóknál Krisztus korában. Akkor a jelei a szélzúgás és tűz volt, Isten jelenlétének, a kegyelem kiáradásának jelei. Az Újszövetség előjeleit a próféták mondták ki az Ószövetségben, Krisztus születése előtt: “Új szövetséget kötök veletek…akkor majd…új szívet adok nektek és új lelket oltok belétek…Az én Lelkemet oltom belétek…”(Ez. 36,25-27; 11,19; Jer. 31,31k). Keresztelő János is jövendölt a Szentlélekről: “Jézus majd Szentlélekkel és tűzzel fog benneteket megkeresztelni” (Máté 3,11) Jézus Keresztelő Jánosnál keresztelkedett meg, és rögtön utána galamb formájában a Szentlélek leszállt Jézusra. Ezért a katolikus ikonográfiában a Szentlélek jele a galamb. A katolikus pünkösdi ünnep tárgya a húsvéti misztérium beteljesedése: a Szentlélek eljövetele, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az Egyház születésnapja. 1956-ig vigíliája, 1969-ig oktávája is volt, a húsvéti idő a pünkösdöt követő szombattal ért véget. 1969-től pünkösd hétfője már az évközi időhöz tartozik.[2] A pünkösd hétfő Magyarországon munkaszüneti nap.”