Dekoráció-virág-arany a finom elegancia

2015.06.19 19:16 timi

Amikor egy menyasszony azon töpreng, hogy vajon milyen esküvői színeket válasszon a közeledő Nagy napra alapszíneiként, felteszi magának a kérdést, hogy mit is jelentenek az egyes színek. Te gondolkoztál már ezen? Mit sugallnak, milyen hangulatot kölcsönöznek az esküvőnek bizonyos színek?

A saját esküvőmön a választás a krém-arany kombinációra esett:

Az arany dekoráció nem olyan egyértelmű, mint például a zöld vagy a lila, és sokan tartanak is tőle, nehogy gagyinak tűnjön az összhatás. Ha odafigyeltek, és csínján bántok a luxus érzetét keltő színnel, akkor meleg, bensőséges, elegáns hatást érhettek el, de még egy vintage hangulatú esküvőn is beválhat. A legegyszerűbb szabály, hogy ne a legcsillogóbb árnyalatot használjátok, hanem tompa óaranyat. Télen különösen jó lehet egy ilyen dekoráció, mert melegebbé teszi az egész esemény hangulatát.

Hogy szépen visszatükröződjenek a fények, a többi szín legyen világos.

Virág csokor: Rózsa

A rózsa a titokzatosságot, a teljességet, a szerelmet, a szívet szimbolizálja.

A virágok királynőjének tartott rózsa maga a szépség, a tökély, a kecsesség, a pompa, a gyönyör, az érzéki lobogás, szenvedély és büszkeség, az ima, az illat megtestesülése, de a meditáció, a magasztalás megjelenítője is. Mint mennyei tökéletesség, szerepelhet Napként és csillagként. Az egyiptomi Ízisz szent virága, Ozirisz és Írisz igaz szerelmi kapcsolatát szemlélteti. Rómában a városi közösség istennőjének, Vestának volt a virága, Aphroditének és Venusnak emblémája.

A rózsákat valójában csak színűk alapján értelmezhetjük: a piros-vörös rózsa vágyat, érzékiséget és szerelmet; az arany rózsa, tökéletességet; a sötét rózsaszín rózsa, hálát és elismerést; a halvány rózsaszín rózsa, csodálatot és szimpátiát; a fehér rózsa, mint a fény virága, ártatlanságot, nagyrabecsülést, tiszteletet és alázatosságot; a sárga rózsa, titkos szerelmet, boldogságot, örömet; a narancs színű rózsa, rajongást, vágyakozást; a pirosas és sárgás színben pompázó rózsa vidámságot, jókedvet; a halvány színekkel tarkított rózsa, ragaszkodást és bátorságot;  a kék rózsa a képtelenséget, a lehetetlenséget fejezi ki.

A fehér rózsát minden esetben a tisztasággal, a szűziességgel, a csenddel asszociálják.

A vörös rózsa esküvői csokorként a házasság tönkremenetelére utal. A fehér és a vörös rózsa együttesen a szövetséget, a házasság harmóniáját jeleníti meg, de menyasszonyi csokorban rossz ómen, ugyanis a vörös és a fehér rózsák kompozíciója az ember képzetében, a piros vér és a sebkötöző géz fehérségét idézi fel. Az aranyrózsa a keresztény egyház egyik jelképe. Az ezüst rózsa Brahma tartózkodási helye.